Wat heb je nodig?
(voor drie middelgrote pancakes)
- 1 ei
- 1/2 banaan
Hoe maak je het?
Doe 1 ei en een halve banaan in een kom en mix het tot een glad beslag. Zet een pan op het vuur en laat daarin een klontje boter smelten. Giet ongeveer 1/3 deel van het beslag in de pan. Wanneer de pancake aan de bovenkant 'vast' is geworden, kun je de pancake omdraaien. Als beide kanten van de pancake goudbruin gekleurd zijn, kun je 'm uit de pan halen en kun je met de volgende pancake beginnen. Garneer de pancakes met Nutella, basterdsuiker of stroop en enjoy your meal!Eerlijk: deze pancakes smaken niet als de echte (Amerikaanse) pancakes. Ze hebben de luchtigheid van een gebakken ei en de smaak van banaan en zijn daarom perfect als tussendoortje of ontbijt. Ook als je op dieet bent, zijn deze pancakes een aanrader. Vergeleken met de normale pancakes bevatten ze namelijk erg weinig calorieën (maar eh, dan moet je er natuurlijk geen dikke laag Nutella op smeren hihi). Weten jullie nog een leuke variatie voor pancakes?